Жителька села Білоусівка “відкупила” сина у телефонних шахраїв за 8 тисяч гривень

Жителька Сокирянського району перерахувала гроші на банківські рахунки, аби її син не відповідав за нібито скоєний злочин.

Незважаючи на неодноразові попередження правоохоронців про різноманітні схеми шахрайств, довірливі громадяни все ж таки на них попадаються.

І цього разу схема шахрайства була не новою. До 53-річної жительки села Білоусівка підвечір зателефонував невідомий. У слухавці жінка почула тільки декілька слів: «Мамо, я в міліції, мене закривають». Після цього ініціативу розмови перехопив псевдо-міліціонер та повідомив схвильованій матері, що її син затриманий за вчинення правопорушення. «Залагодити» справу без наслідків вартує 8 тисяч гривень, які потрібно перерахувати на банківські рахунки. Жінка одразу виконала вимогу шахрая. Через деякий час жінка з’ясувала, що з її сином все гаразд. І вже після цього звернулася до міліції.

Наразі правоохоронці проводять всі необхідні заходи, спрямовані на встановлення особи зловмисника. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян бути уважними і обережними та не вірити невідомим людям, що за гроші пропонують вирішити проблеми. Якщо ви все ж опинились в подібній ситуації – не зволікаючи, телефонуйте «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить міліціонерам швидко відреагувати та затримати шахраїв.

 

 

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 72 = 81