ЖИТТЯ СОКИРЯНЩИНИ…

У чому сенс життя? Для кожної людини сенс життя свій. Одна прагне здобути освіту і мати успіх у кар’єрі, інша прагне створити велику сім`ю і мати затишок вдома. Ми не можемо говорити, що хтось не правий у виборі мети свого життя.

Один видатний філософ, сенс життя, вбачав у пізнанні самого себе, навколишнього світу і Бога в собі. Він вважав за необхідне прожити життя так, щоб совість була “як чистий кришталь”.

Як склалось життя Сокирянщини за І півріччя 2016 року?

Для кожної сім’ї народження дитини є самою бажаною і довгоочікуваною подією. Батькам і їхнім родичам поява на світ малюка дарує безліч чудових емоцій, радість і щастя. 178 новонароджених малюків розпочали свій життєвий шлях. Бажаємо 97 хлопчикам та 81 дівчинці гарної та щасливої долі.

Іменами лідерами стали : Артем, Богдан, Давид, Максим, Матвій, Нікіта; Анна, Олександра, Вероніка, Софія, Злата.

Рідкісні імена : Дамір, Даніель, Карім, Ринат, Даніела, Еліна, Єсфірь.

Наймолодшими стали 18 – річний батько та 15 – річна матір, найстаршими стали – 47 – річний батько та 43 – річна матір.

В шлюбі народилось – 150 дітей; відносно 17 дітей визнано батьківство та 11 матерів народили дітей самотньо.

Першою дитиною народилось – 72; другою – 76; третьою – 20; четвертою – 7; п’ятою – 2; шостою ­ 1.

Знайти свою людину ­ того чи ту, з ким захочеться жити багато років, прокидатися щоранку, триматися разом за руки і знати, що це тобі найближча людина, мріє чи не кожна людина.

Впустило у своє серце маленьке диво під назвою любов – 81 пара.

Наймолодшими нареченими стали – 18­річний юнак та 17­річна дівчина; найстаршими – 77 річний наречений та 63­річна наречена.

Вперше уклали шлюб – 116 наречених та в друге – 46.

Кохання не знає кордонів, так і наші наречені відшукали свої другі половинки в Російській Федерації, Республіці Молдова, Грузії.

Сімейне щастя має свій фундамент ­ це, звичайно ж, кохання. Проте лише кохання для сімейного щастя мало. Окрім кохання для будівництва сімейного щастя потрібно також розуміння. У щасливій родині завжди панують гармонія і злагода між подружжям.. Бувають, звичайно, ситуації, коли розуміння знайти дуже важко. Навіть найбільш віддані закохані іноді бачать світ по­різному, один хоче одного, інший ­ іншого.

Сумно, але факт залишається фактом, кількість розлучень останнім часом стрімко зростає. Причини розлучень різні, у кожної пари свої.

Через відділ ДРАЦС, за спільною згодою, розлучилось 11 пар та 60 в судовому порядку.

Наше життя на землі – це тимчасова зупинка, перед вічністю. А тому, потрібно спішити жити, радіти всьому що дарує нам Бог. 380 сердець наших рідних та близьких, перестало битись, закінчився їх життєвий шлях. В нашій пам’яті вони залишаться назавжди.

Отже, демографічними цифрами першого півріччя 2016 року стали : народжень ­ 178, смертей ­ 380, шлюбів ­ 81, розлучень – 71, зміни прізвища ­ 17. Бажаю всім Вам мирного неба над головою та довгих років щасливого життя. Нехай Бог береже кожного з Вас!

 

Начальник Сокирянського

районного відділу ДРАЦС

Ткач С.А.