Життя в цю хвилину

Всі ми хочемо бути щасливими. Прагнемо здоров’я, достатку, друзів, поваги, успіхів у кар’єрі, щоб нас любили,  і у житті все складалося добре.  Так ідемо до кожної мети. Святкуємо і працюємо, вдосконалюємось і міцніємо, утверджуємось.

Традиційно, коли завершується прожитий рік і на порозі Новий , всі ми бажаємо собі та іншим здійснення заповітних мрій. Та  знову рік розпочинається, триває,  а ми все чекаємо на якусь казку, не усвідомлюючи, що коли ми є і  наші рідні поруч з нами, в цю хвилину, саме це і є щастя.

Народна мудрість каже: “Багатий не той, у кого всього багато, а той, у кого мало, а вистачає набагато чого”.

У 2020 році, такому непростому, ми вчилися жити в нових умовах, серед почуттів страху за здоров’я та життя, в умовах обмежень пересувань,  в умовах дистанційного навчання та багато інших заборон.

Проситься лише один висновок: найцінніше багатство – це здоров’я та життя, яке часом не купиш навіть за великі гроші.

Прожитий рік  Сокирянщині подарував 404 новонароджених малюків, 219 хлопчиків та 185 дівчаток. Заради таких крихіток  кожен дорослий має бути сильнішим та відповідальнішим, турботливішим та добрішим.

Нехай Божа благодать осяє ваші сім’ї, адже народження дитини – це продовження любові, від якої часом люди відмовляються і не дають цій любові народитися.

Своїх синочків та донечок  батьки називали переважно традиційними, гарними українськими іменами. Лідерами серед імен стали – Олександр та Мілана. Найпоширенішими: Артем, Дмитро, Давид, Максим, Матвій, Назар, Владислав, Вікторія, Софія, Злата, Соломія, Єва, Емілія, Поліна, Анастасія. Рідкісними: Всеволод, Авенір, Рамір, Емір, Натан, Ельдар, Мірра, Олівія, Анна-Марія, Ярина, Естер, Раміна, Іларія, Деніс, Руф, Мія, Мер’єм, Авіґея.

Сім’я – це школа любові, яка вимагає постійних зусиль, і не тільки для забезпечення відповідного рівня достатку. Вимагається постійна робота над собою, складна, невтомна, пов’язана з відмовою від своїх амбіцій та певних жертв, на користь іншого, якого по справжньому любиш та хочеш зробити щасливим.

До шлюбу вступили 134 пари. Нашими нареченими стали зовсім юні і люди поважного віку, але всі вони хочуть мати поруч дорогу людину, заради якої хочеться жити, дарувати радість.

Як не помилитись у своєму виборі, і бути завжди разом?

Тільки той, хто входить у стосунки з бажанням дати, поділитися, розділити те, що має, за будь-якого збігу обставин, в результаті  лише отримає.

Якщо ж ви тільки приймаєте чиюсь любов, то від цього не стаєте щасливішими, навпаки. А от обдаровуючи любов’ю, ви наповнюєте своє життя цим почуттям. Тільки коли віддаєш – знаходиш. І чим більше віддаєш, тим багатшим стаєш.

Головне – жити за принципом: «Що б не трапилося, я хочу постаріти з цією людиною».

Розлучення “помолодшало”, і це велика трагедія, коли розривають шлюби, зовсім юні подружжя, і в них є діти, які так потребують – маму і тата, Але не менш страшніший є розпад шлюбів тих людей, які прожили разом 30-40 років, адже це без малого все життя.

157 пар, так і не пізнали друг друга, не прийняли недоліки ближнього і не побороли свої.

Втрата близької людини, – ось що не можна змінити.

Здавалося, ще вчора ви жартували, сміялися, плакали разом, будували спільні плани на життя, інколи – сперечалися чи навіть конфліктували, а сьогодні особливий світ, наповнений присутністю рідної людини, перестав існувати.

“Назавжди” – те, що відмовляється сприйняти наша свідомість і, що змушує нас почуватися безпомічними.

У вічність відійшли 835 жителів нашого району, таких рідних та незамінних. Маємо вчитися житини з думкою, що вони по той бік вічності, а ми по цей, але прийде час і ми, по Волі Божій, будемо разом.

Молитви за наших близьких дуже допоможуть тим, хто відійшов, і підтримають, щоб пережити таку важку втрату тим,  хто залишився.

Підсумком прожитого року стало народження 404 малюків, створення 134 сімей, втрати 835 близьких та 157 розлучень.

Живіть в цю хвилину, не відкладаючи щось на майбутнє, будьте вдячні Богу за все дароване, а чого ми не маємо, нам і не потрібно. Це ми зрозуміємо пізніше…

Начальник Відділу державної реєстрації

актів цивільного стану по Сокирянському

району та місту Новодністровськ                                                                         Світлана Ткач