72% українців регулярно користуються Інтернетом на щоденній основі
inet

72% респондентів є регулярними користувачами Інтернету і користуються ним на щоденній основі не менше ніж 3 години (у 2021 році – 70%). Ще 13% користуються Інтернетом нерегулярно – 2-3 години на тиждень і рідше (у 2021 році – 16%).

Не користуються інтернетом узагалі 14% респондентів (у 2021 році – 13,5%).

Про це свідчать результати щорічного всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, на замовлення Програми розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції й у партнерстві з Мінцифрою. Зокрема, вивчалася думка тих, хто належить до вразливих груп населення.

Серед вразливих груп найбільше користуються інтернетом респонденти, які є ветеранами, ВПО й тими, хто самі виховують дітей (81% регулярних користувачів і лише 6–7%, які взагалі не користуються).

Дещо менше користуються інтернетом батьки дітей із інвалідністю (75% і 13%). Серед респондентів із інвалідністю 50% користуються інтернетом щодня, а 31% узагалі не користуються. Найрідше користуються інтернетом люди похилого віку – 32% роблять це щодня, тоді як 48% узагалі не користуються.

Якщо серед наймолодших респондентів у віці до 30 років 97% користуються інтернетом щодня і лише 0,3% стверджують, що не користуються, то серед 70-річних і старших ці показники становлять, відповідно, 22% і 59%.

Довідково

Всеукраїнське опитування «Думки і погляди населення України щодо державних електронних послуг» проведено Київським міжнародним інститутом соціології у вересні 2022 року в рамках регулярного «Омнібусу» на замовлення Програми розвитку ООН (UNDP).

Під час дослідження вивчалися думки і погляди дорослих жителів України (у віці 18 років і старших) з різних питань, пов’язаних із користуванням державними електронними послугами. Зокрема, вивчалася думка тих, хто належить до вразливих груп населення.