Англомовне слово квест вкорінилось на Сокирянщині

     На сьогоднішній день немає такого виду спорту, який би давав стільки емоцій та знань будь-якій людині, як квест  – спортивна, інтелектуальна, молодіжна гра. Це  перш за все бути ПАТРІОТОМ-знати історію свого народу, держави, бути здоровим, можливість пізнавати світ, спілкуватися з природою і приємними людьми, розвиватися інтелектуально, духовно і фізично, а також, просто азарт змагань. І все це можливо робити у будь-який час, вік, різними способами (бігом, на лижах, на велосипедах, тощо). І не важливо, скільки тобі років – 10, 15 чи 35 – у кожного є вибір дистанції по складності, щоб змагатися з рівними собі по силі, віку і рівню підготовки.

Традиція бути здоровим та  можливість пізнавати світ, спілкуватися з природою продовжується і на теренах  Сокирянщини. Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з спеціалістами районного будинку творчості дітей та юнацтва  08.05 2015 року організовано та проведено історичний квест «За здоровий спосіб життя та активне дозвілля» з нагоди 70 річниці Перемоги над нацизмом  у Європі в рамках Всеукраїнської  акції «Відповідальність починається з мене».

Відтак на  центральній площі м. Сокиряни учасників змагань вітали керівник апарату районної державної адміністрації Серебрянська А.М., та  начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Рябко Г.І.

З порядомк  проведення  змагань ознайомила керівник гуртків  районного будинку творчості  дітей та юнацтва, головний судя змагань – Шкварун І.Д.

Стартувало в історичному квесті  8 збірних коман учнівської молоді від загальноосвітніх навчальних закладів району. У змаганнях взяли участь збірні команди від загальноосвітніх навчальних закладів с. Білоусівка, с. Михалкове, с. Сербичани, с. Коболчин, с. Вітрянка, с. Шишківці, Сокирянської гімназії та ЗОШ №1 м. Сокиряни. Загалом у змаганнях взяли участь 50 осіб

Правила змагань передбачали 15 контрольних пунктів. Кожен учасник змагань за хвилину до старту отримував   карту на якій визначено маршрут руху та контрольні пункти (КП), які слід було відшукати за вказаним маршрутом на карті та дати відповіді на питання періоду Великої Вітчизняної війни та історії Євромайдану.

Змагалися юнаки та дівчата віком від 13 до 17 років.  Кожен маршрут, який був визначений  необхідно було подолати за визначеним контрольним часом.

Отже, за результатами  визначено: І місце здобула команда НВК с. Вітрянка, ІІ загальнокомандне місце вибороли збірні команди НВК с. Білоусівка та НВК с. Сербичани, ІІІ місце – збірні команди  ЗОШ І-ІІІ ст. с. Шишківці та с. Михалкове.

Призерів відзначено представниками влади грамотами районної державної адміністрації, всі збірні команди – учасниці отримали призи.

Висловлюємо слова вдячності  суддям на контрольних пунктах, що обслуговували змагання: Ользі Бучацькій, Олександру Кушніру, Олександру Пшеничко, Олександру Яковині, Олександру Серебрянському, Станіславу Галюку, Андрієві Кучмею, Катерині Богач, Анастасії Басюк, Денису Шуляку, Дмитру Підгорному, Антону Осандуку, Сергієві Підлубному, Миколі Гонці, головному судді-Ірині Шкварун, директору районного будинку творчості дітей та юнацтва – Наталі Кулій, за сприяння в проведенні заходу, методисту районного будинку творчості дітей та юнацтва –Наталі Гладкій та медичному працівнику –Долгій Тамарі Володимирівні.

Зі словами вдячності до адміністрацій навчальних закладів які забезпечили участь збірних коман та до батьків які сприяли довезенню дітей на історичний квест.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 2 = 4