Батькам ще п’ятьох Героїв російсько-української війни – вихідців із Сокирянщини, вручено відзнаки “Почесний громадянин Сокирянщини”

14 жовтня – велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх Героїв та Героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів. З цієї нагоди у Сокирянській міській раді відбулось урочисте вручення посвідчень та нагрудних знаків «Почесний громадянин Сокирянщини» найближчим людям Героїв російсько-української війни, які родом із Сокирянщини та проживали тут.

Участь в урочистостях взяли рідні та близькі захисників, секретар міської ради Любов Степаненко, заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, представники одного із військових формувань Національної гвардії України, другого відділу Дністровського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, правоохоронних органів.

Захід розпочався із звучання Державного Гімну України та хвилини мовчання в пам’ять про тих, хто поліг за Україну…

Як повідомлялося раніше, звання «Почесний громадянин Сокирянщини» присвоєно ще п’ятьом загиблим воїнам, які полягли у російсько-українській війні та проживали у різних куточках нашої громади: Василю Демянчуку, Анатолію Козаку, Олександру Мельнику, Віктору Москучуку та Сергію Чобану.

«Саме завдяки сміливості, витримці, героїзму українських військовослужбовців, серед яких і чимало вихідців із Сокирянщини, увесь світ побачив, що ми – нескорений народ, який до переможного кінця боротиметься за правду, відстоюватиме свою незалежність. Низько вклоняємось загиблим Героям, які заплатили найбільшу в світі ціну за нашу свободу» – зазначив перший заступник міського голови Іван Гангал.

Також, в ході заходу Подяки синів від однієї із військових частин Збройних сил України та Подяки Сокирянської міської ради і другого відділу Дністровського територіального центру комплектування та соціальної підтримки отримали батьки жителів Сокирянщини, які чесно і сумлінно виконують свій військовий обов’язок із захисту суверенітету і територіальної цілісності України. На урочистості завітали батьки Руслана Максимова, Андрія Добинди, Володимира Якубовського, Ігоря Піжевського.

Дякуємо нашим відважним землякам за надійний захист, дякуємо за сміливість та відвагу!

Слава Україні! Слава її Героям!