Чернівецький ОТЦК та СП інформує…
331922

Закликаємо громадян дотримуватись правил військового обліку та пам’ятати, що наш спільний успіх у спротиві ворогу залежить від того, наскільки сумлінно кожен ставиться до виконання своїх обов’язків в цей надважкий для країни час.

Військовослужбовці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки продовжують заходи з оповіщення у зв’язку з тим, що чимало військовозобов’язаних буковинців і внутрішньо переміщених осіб порушують вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок.

Вкотре наголошуємо, військовозобов’язаним громадянам, віком від 18 до 60 років, на час дії воєнного стану потрібно постійно мати з собою документи, що посвідчують особу, військово-облікові документи та надавати їх для перевірки уповноваженим особам спільних патрулів.

Нагадуємо, кожен військовозобов’язаний чоловік повинен самостійно прибувати до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, незалежно, чи отримав повістку, насамперед щоб уточнити військово-облікові дані. Зокрема, це стосується й тих чоловіків, які від початку дії воєнного стану, протягом року, так і не зверталися в ТЦК та СП.

Тим військовозобов’язаним, які мають право на відстрочку, необхідно прийти в терцентри комплектування з відповідними документами щоб підтвердити це.

Військовозобов’язані чоловіки, які прибули в Чернівецьку область для проживання з інших регіонів, повинні в семиденний термін звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки і стати на військовий облік.

За порушення правил військового обліку та ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Ухилянтам під час мобілізації загрожує покарання терміном до 5 років позбавлення волі.

Пресслужба Чернівецького ОТЦК та СП