День фізкультури та спорту у Сокирянському ВПУ

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт. День фізичної культури і спорту в Україні відзначається щорічно у другу суботу вересня.

Доброю традицією стало проведення у Сокирянському ВПУ Олімпійського тижня, присвяченого Дню фізкультури та спорту. Це справді одне із найулюбленіших змагань не лише першокурсників, а й усіх здобувачів освіти та викладачів.

В рамках Олімпійського тижня з вихованцями училища були проведені години спілкування на тему «Спорт та фізичне виховання – утвердження здорового способу життя та зміцнення миру», а також учні мали змогу переглянути презентацію про формування здорового способу життя в сучасних умовах. Класні керівники провели єдиний Олімпійський урок, на якому здобувачі освіти отримали цікаву, пізнавальну та вичерпну інформацію про олімпійську славу України, важливість ведення здорового способу життя та необхідність займатися фізкультурою і спортом. В бібліотеці училища було організовано виставку літератури, де кожен мав можливість переглянути літературу про видатних спортсменів.

До насиченої та змістовної програми тижня ввійшли різні конкурси, змагання, естафети, у яких здобувачі освіти радо брали участь, проявивши витривалість, силу волі, терпіння, вміння сприймати не лише перемоги, але й поразки.

Зокрема, 9 вересня, на стадіоні училища відбувся І етап спортивних змагань Олімпійського тижня за програмою «Козацька наснага». Дійство розпочалося урочисто – шикуванням команд та виконанням Державного Гімну України. Всі учасники та вболівальники співали, тримаючи руку на серці. І зовнішній вигляд, і представлення команд свідчили про патріотичний дух кожного, хто прийшов на свято.

У змаганнях взяли участь три команди: «Гарячі перці» (Група № 18-О «Офісний службовець; адміністратор» та група №35 «Тракторист-машиніст с/г виробництва; слюсар-ремонтник; водій автотранспортних засобів»), «Танкісти» (Група № 33 «Тракторист-машиніст с/г виробництва; слюсар – ремонтник; водій автотранспортних засобів») та змішана команда «Тигри» групи №23-М «Агроінженерія» та групи № 25-С «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; електрогазозварник».

Розпочалася запекла, але справедлива боротьба за перемогу. Учасники змагань демонстрували не лише спритність та хорошу спортивну підготовку, а й уміння працювати в команді. Завдяки чітко спланованим діям викладачів фізичної культури змагання пройшли цікаво, весело, в теплій, дружній атмосфері підтримки та взаємодопомоги, учні отримали багато радощів, гарного настрою, здоров’я та бадьорості. Вихованці із задоволенням взяли участь в легкоатлетичних змаганнях та спортивних конкурсах.

По кожному виду змагань були оголошені переможці, а найкращі результати показали:

  1. У конкурсі «Сильніша рука» – команда «Гарячі перці».
  2. У конкурсі «Підтягування у висі» – команда «Гарячі перці».
  3. У конкурсі «Піднімання гирі» – команда «Танкісти».
  4. У конкурсі «Підніми козака» – команда «Танкісти».
  5. У конкурсі «Перетягування линви» – команда «Гарячі перці».
  6. У естафеті «Герць козацьких джур» – команда «Танкісти».
  7. Учасники змагань викладалися з усіх сил, їх підтримували вболівальники.
  8. Всім бажаємо подальших перемог, бути здоровими, сильними і веселими!