«День цивільного захисту»

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 12 травня у Закладі загальної середньої освіти І – ІІІ ст. № 1 м. Сокиряни відбувся День цивільного захисту.

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров’я та життя.

На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях».

Протягом дня учні мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми; виставки плакатів, стіннівок, малюнків; практично ознайомитися із засобами захисту органів дихання та шкіри.

В шкільній бібліотеці оформлено тематичну виставку. Бібліотекар школи провела з учнями 6 – В класу інформаційну хвилинку про правила пожежної безпеки та показала дітям багато цікавої літератури.

О 10.00 год. було дано сигнал тривоги і проведено об’єктове тренування:

– Дії особового складу закладу за сигналом «Увага всім», дії в разі виникнення пожежі. Евакуація з приміщення закладу.

– Приїзд пожежної машини ДСНС, демонстрування обладнання, пуск води для гасіння уявної пожежі, ознайомлення учнів з технікою одягання бойовика.

– Показові навчання «Дії населення в разі військового нападу: артилерійського обстрілу, нападу, евакуації».

– Формування вміння використання засобів індивідуального захисту (протигазів, респіраторів, ватно – марлевих пов’язок)

– Надання першої медичної допомоги при виникненню ушкодження організму людини: зупинці дихання, виникнення опіків, травм та інших тілесних ушкоджень.

День цивільного захисту проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Заступник директора

з навчально-виховної частини

ЗЗСО № 1 м. Сокиряни

Олеся ЯНЧАК