Дітям України – сонце і мир

Мир на землі- це дім, і мама й тато,

Й любові стільки – просто через край!

Це та земля, де щастя є багато

І в кожній хаті – хліба коровай.

Це та земля, де сміх і пісня лине,

А діти йдуть до школи знов і знов.

Й ніколи у боях ніхто не гине

Бо там господар – щастя і любов.

У наш час, коли на рідній Батьківщині лунають постріли та проливається людська кров, це свято особливе. В Україні день миру закріплено відповідно до Указу Президента України № 100 від 5 лютого 2002 року. Випало це свято на 21 вересня, коли природа ще сповнена життєдайних сил і неповторних барв, а врожай, вирощений руками невтомних трудівників, зібраний у засіки. Це свято сприймається як нагадування про те, що світ створено для добра і щасті, а не для воєн і тероризму. А також про те, що збереження миру залежить від кожного з нас, незалежно від національності, віросповідання, місця проживання і становища в суспільстві.

До дитячої районної бібліотеки на свято миру “Дітям України – сонце і мир” завітали вихованці середньої групи № 3 “Гніздечко” дошкільної установи “Барвінок”(вихователь Серебранська Н. Г.). Дітки з захопленням читали вірші, переглядали мультфільми, танцювали, співали, грали в цікаві ігри. А наостанок сфотографувалися з повітряними кульками, на яких разом з бібліотекарями написали своє найзаповітніше бажання – “МИ ХОЧЕМО МИРУ!”.

Наша країна буде радісною і могутньою державою , ми в цьому впевнені, тому що сьогодні активну громадську позицію займають діти, які вибирають мир, бо хочуть жити, творити, радіти, проводити час з близькими та друзями, хочуть, щоб всі були здорові і щасливі!

 

Тетяна Іконен

Завідуюча районною дитячою бібліотекою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + = 14