«До джерел літератури рідного краю»

В рамках творчого звіту перед населенням «Від знань до майстерності» в бібліотеці-філії с. Шишківці (зав. бібліотекою Ротар Зіна Василівна) проведено майстер-клас у формі години творчості автора «До джерел літератури рідного краю». Учасники заходу та запрошені оглянули оформлену  книжкову виставку «Література рідного краю – безцінна скарбниця творчості письменників Сокирянщини», в експозиції якої представлено твори місцевих авторів Івана Нагірняка, Олексія Бондаря, Олександра Чорного, Василя Гандзія, Михайла Бродзинського, Лариси Тулюлюк-Кушнір, Інни Гончар, Інни Руснак, Євгена Плаксія, Василя Урсула та ін.

А інтер’єр зали прикрашали своєю яскравістю, колоритом та неповторністю вишивки місцевих майстринь.

В центрі уваги учасників заходу була презентація книги Ірини Василівни Швець «Легенди Чернівецького  краю», на якій були присутні вчителі, медики, представники місцевої влади, клубні працівники та найактивніші читачі бібліотеки.

Про життєвий і творчий шлях письменниці, про історію створення книги, що стала підсумком багаторічної кропіткої праці розповіла завідуюча бібліотекою.

Вона,зокрема відзначила:

–                     Краєзнавець,історик,педагог завжди активна і серед людей Ірина Василівна, створюючи легенди та передаючи їх, доповнює ту ауру,в якій  ми живемо.Її пам’ять береже сотні розповідей про назви місць,походження традицій,звичаїв,обрядів,вона вчить щирості,людяності і Добру .

–                     Читаючи збірку, відчувається правдивість подій, які містять і елементи фантастики, тому і звуться легендами. Для школярів видання Ірини Василівни стануть поштовхом  до вивчення історії рідних місць. Можливо багато читачів вперше дізнаються цікаві факти про рідний край.

Всі тексти співзвучні словам материнської любові і мудрості – відмітила у своєму виступі вчителька початкових класів та учасниця заходу Зоя Миколаївна Романчук.

Цікаво і емоційно розповіли декілька легенд учениці місцевої школи Ігнатова Кристина,  Добинда Валерія, Гелич Раїса та Костюк Кристина.

Підсумовуючи  проведений захід учасники висловили слова подяки шановній і мудрій письменниці за цікаві уроки Добра і Людяності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

44 + = 49