До Сокирянської громади завітали представники Датської ради, аби вивчити першочергові потреби внутрішньо переміщених осіб
315966473_444133524558560_6878948797944236077_n

Про організацію комфортного перебування внутрішньо переміщених осіб на території Сокирянської громади йшлося в ході робочої зустрічі Сокирянського міського голови Василя Козака та делегації із Представництва Датської ради у справах біженців в Україні.

Представники організації завітали, аби вивчити першочергові потреби громадян, які змушені були покинути свої домівки через війну та знайшли прихисток на Сокирянщині.

Благодійниками вже надано  для потреб внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово оселилися на базі двох установ громади, ліжка та різного виду побутову техніку: бойлер, електрочайники, мікрохвильову піч, холодильник, пральну машину, морозильну скриню тощо.

В ході зустрічі міський голова Василь Козак звернув увагу на необхідність забезпечення технічним оснащенням – необхідним для  сталого функціонування комунальних установ громади  та закладів тимчасового прихистку переселенців. Зокрема, що стосується  електрогенераторів, враховуючи  той факт, що наразі ситуація з енергопостачанням в країні доволі складна, адже пошкоджено чимало об’єктів енергетичної інфраструктури.

Представники Датської ради завірили, що за можливості, першочергові потреби внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у громаді,  буде розглянуто. Під час реалізації різноманітних проєктів організації – пропозиції будуть враховані.

Міський голова Василь Козак подякував гостям за співпрацю та висловив надію на подальший конструктив.