До Сокирянської виправної колонії з Божим словом завітали священнослужителі

10 квітня 2014 року Сокирянську виправну колонію (№ 67) відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області відвідали священнослужителі Сторожинецького району Чернівецької області на чолі з Благочинним Протиієреєм Отцем Василієм та настоятеля храму «Всіх Скорбящих Радості» священнопротоієреєм Іоанном Маковським.

Напередодні Пасхальних свят з метою підвищення значення християнських традицій у духовному вихованні засуджених, формування у них злагоди, терпимості та поваги до релігійних поглядів та обрядів cвященослужителі привезли в установу до поклоніння чудотворні частички святих мощей Андрія Первозванного, великомучениці Варвари, мучениці Макрини, мучениці Ірини, мученика Воніфатія, мученика Євтропія, мученика Євфимія та трьох святителів – Іоана Златоуста, Григорія Богослова та Василія Великого.

Урочиста та по-особливому піднесена атмосфера Божої присутності панувала на території православного храму та виправного закладу в цілому. Поклонитись частичкам святинь мали можливість бажаючі співробітники установи, а на території об’єкту, що охороняється, – всі засуджені.

В свою чергу, священнослужителі під час даного дійства закликали всіх присутніх до каяття, не гаючи часу впорядкувати свої погляди на життя, побажали їм Господнього милосердя  та терпіння.

Богослужіння завершилось Хресним ходом по території житлової зони з мощами святих, під час якого було освячено і окроплено святою водою всіх бажаючих та житлові приміщення, в яких проживають засуджені.

Це дійство засвідчило, що духовне відродження осіб, позбавлених волі, їх моральне виховання на основі загальновизнаних християнських норм – є одним з важливих чинників в діяльності працівників колонії щодо зцілення надломлених душ, перевиховання тих, хто оступився на життєвому шляху.

 

Прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

87 + = 89