Доходи від продажу власної сільгосппродукції не декларуються, якщо є довідка

Умови, яким повинен відповідати власник земельної ділянки, перелічено у пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України.

При цьому Податковим кодексом передбачено, що не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, яка вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на цих земельних ділянках.

Наказом Міндоходів України від 17.01.2014 р. № 32 затверджено форму Довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок (форма № 3ДФ) та Порядок її видачі. Наказ набрав чинності 21.02.2014 р.

Така Довідка дає можливість платнику податку на доходи фізичних осіб не включати доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції до загального місячного (річного) доходу, що оподатковується ПДФО.

Також вищезгаданим порядком передбачено, що ця довідка видається безоплатно, строком на 5 років. Її видає сільська, селищна або міська рада за місцем податкової адреси (місцем проживання) платника податку. Зазначений документ видається протягом 5 робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу Довідки.

Отже, за відсутності довідки, платнику податків необхідно задекларувати свої доходи.

 

Начальник  ОДПІ                                                 Л.В.Серебрянська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 72 = 73