Дитині позбавленій батьківського піклування вручено ключі від нової оселі

23 листопада, за участю народного депутата України Валерія Божика, Сокирянського міського голови Василя Козака, заступника міського голови Оксани Бабій, керівників та представників профільних структурних підрозділів міської ради, старости села Коболчин Івана Яхневича відбулось вручення ключів від нового будинку та правовстановлюючих документів на нього Андрію Видишу – жителю села Гвіздівці, як дитині позбавленій батьківського піклування.

Земельну ділянку під будівництво, а також житловий будинок зі всіма зручностями у селі Коболчин хлопцю було придбано за кошти субвенції державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 402 тисячі 845 грн.

Окрім того, за сприяння міського голови Василя Козака для потреб дитини закуплено побутову техніку (холодильник, телевізор, електрочайник, праску, електрогриль, диван), постільну білизну, продукти харчування та матеріали для встановлення огорожі навколо господарства хлопця.

Варто зауважити, що Сокирянською міською радою першою серед територіальних громад Чернівецької області вжито заходів щодо придбання житла для дитини-сироти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для впровадження заходів щодо придбання та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

На подвір’ї крім будинку розташовані господарські приміщення. Наразі – оселя готова прийняти нового господаря. Тож зі щирими побажаннями від гостей Андрій переступив поріг нового, вже свого, будинку.

«Хай щастить у самостійному житті!» – звернувся народний депутат України Валерій Божик. Своєю чергою міський голова Василь Козак зауважив, що у хлопця є всі необхідні умови для повноцінного господарювання та побажав Андрію благополуччя та затишку в новопридбаній оселі.