Фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій проводять рейди щодо виявлення «господарів», які спалювали сухостій

Цифри вражають, не має слів, як потрібно не любити себе, не любити свій дім, не любити своїх рідних. Не цінувати рідну Землю. Це – від рук Буковинців, уже від початку року рятувальники Дністровського району ліквідували 76 пожеж сухої трави, вогонь знищив понад 50 га сухостою.

Станом на 30 березня фахівцями Дністровського районного відділу було оштрафовано 23 «господарі», які спалювали сухостій на своїх присадибних ділянках, у полях, біля хат. На спійманих порушників-паліїв були складені адміністративні протоколи.

Хочемо нагадати, що спалювання сухої рослинності та сміття карається законом у вигляді штрафу:

  • для громадян від 3 060 до 6 120
  • для посадових осіб 15 300 до 21 420

Також, під час рейдів, рятувальники проводять з населенням роз’яснювальну роботу. Громадяни отримують інформаційні листівки, щодо заборони спалювання сухої трави, небезпеки, яку несуть такі пожежі, а також доводиться інформація про штрафні санкції.

Однак, звертаємось до всіх небайдужих і свідомих мешканців нашого району, лише спільними зусиллями та відповідальним ставлення ми можемо зупинити паліїв. Якщо Ви побачили підпал, негайно повідомляйте у пожежну службу та поліцію, не дивлячись на те, що палій – це Ваш сусід чи знайомий!

Віримо, що лише разом, ми зможемо зменшити кількість пожеж у природних екосистемах.

Знаємо, разом – ми СИЛА!

Дністровський районний відділ

ГУ ДСНС України у Чернівецькій області