Хай буде мир віднині і довіку!
123

Щороку, в Міжнародний день миру люди в усьому світі вшановують пам’ять жертв непорозумінь та конфліктів. А також, заявити про власну готовність присвятити себе втіленню в життя мрії людства – це – побудова безпечного, справедливого світу. З цією метою 21.09.2021року у ЗЗСО І-ІІІ ст.№1 м.Сокиряни о 12.45 год. відбулося національно – патріотичне дійство «Хай буде мир віднині і довіку!», присвячене Міжнародному дню миру.

В ході свята в класі під відкритим небом за участі учнів 3-А класу відбулася тематична акція «Голуб МИРУ», де дітки власноруч виготовили білих голубок, пропагуючи Мир в Україні та світі. В рамках святкового дійства проведено майстер – клас із аква-гриму за співпраці із працівниками центру творчості дітей та юнацтва Сокирянської міської ради – Анастасією Жар, Мариною Сварчевською та Ольгою Тимчук, а також всі присутні мали змогу взяти участь у патріотичній акції «З миром в серці», під час якої учням  закладу прикріплювали на груди виготовлені власноруч сердечка – миру.

Закликаючим доповненням свята стала літературно – музична композиція: «Ми хочемо Миру на землі!» за участі учнів 11 класу, якою, напевне, прониклося серце кожного присутнього учня та вчителя.

За участі учнів 4-А, 1-А класів, заступника директора з виховної роботи  – Оксани Руснак та хореографа – Людмили Кучінік відбувся флешмоб «МИР над Україною». Родзинкою флешмобу стали виготовлені жовто – блакитні долоньки, які за ініціативи педагога-організатора – Олени Федишиної, учні 1-Б, 2-Б, 2-В, 3-А, 3-Б та 4-Б класів прикріпили до патріотичного стенду.

Ведучі свята – Артем Козловський та Юлія Петрушко розповіли присутнім учням про таке вагоме патріотичне свято та висловили активну життєву позицію на підтримку та важливість миру в Україні.

Музичний супровід святкового дійства здійснив – Дмитро Шкварун.

Складові щастя можна позначити декількома фразами: блакитне небо над головою, яскраве, не затуманене сонце, чисті, не затьмарені негативними помислами душі. Ось до чого потрібно прагнути, заради чого варто жити!

Ми  бажаємо жити в мирі та злагоді! Тож, хай буде МИР віднині і довіку! Хай МИР і воля поєднають нас!