ГО «Братське плече» виступила з ініціативою увічнення пам’яті загиблого коболчинця

Громадська організація учасників АТО «Братське плече» виступила з ініціативою увічнити пам’ять учасника антитерористичної операції на Сході країни, першого воїна нашого району, який загинув під час виконання громадського обов’язку, Степана Загребельного. Зокрема, члени громадської організації пропонують присвоїти загальноосвітній школі села Коболчин, де вчився хлопець, його ім’я, а також встановити меморіальну дошку.

Як уже повідомлялось раніше Загребельний Степан Ігорович народився 3 березня 1989 року в селі Коболчин Сокирянського району. Навчався в Коболчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів, закінчив Сокирянське вище професійне училище й отримав фах слюсаря, тракториста. Після строкової служби в Збройних Силах України продовжив служити за контрактом.

За покликом Батьківщини не маючи ні краплини сумнівів Олександр 1 березня 2015 року пішов захищати суверенітет та унітарність нашої країни. Після підготовки в центрі «Десна» був відправлений в зону АТО, де числився навідником-оператором розвідувального відділення взводу розвідки 2-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади.

12 червня 2015 року поблизу Опитного Донецької області під час проведення розвідки на «БМП-2» підірвався на протитанковій міні. Герою було лише 26 років. У Степана Загребельного залишилися дружина, дев’ятимісячний син, старший брат і батьки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

87 + = 96