Громадяни, які зекономили ресурси на комунальні послуги, мають до 1 вересня поточного року звернутися до органів соціального захисту із відповідною заявою

За роки незалежності України вперше здійснюється виплата «живих» грошей у рамках урядового проекту з монетизації частини зекономлених субсидії.

Цей процес є перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій. Зокрема, монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу –  100 кубометрів за умови, що ці ресурси використовуються для опалення.

Максимальна сума коштів, які може отримати громадянин   близько 250грн. за зекономлену електроенергію та близько 700 грн. за зекономлений обсяг газу.

Під монетизацію підпадають близько 52 тисяч домогосподарств Чернівецької області. Громадяни, які зекономили ресурси, мають до 1 вересня поточного року звернутися до органів соціального захисту із відповідною заявою та вказати реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати кошти.

 Виплата коштів відбуватиметься починаючи з вересня .

Якщо громадянин має зекономлену субсидію на газ або електроенергію, які використовуються для опалення, але з якихось причин не був включений у відповідний список на монетизацію, він може звернутися до підприємства з проханням включити його у додатковий список. Або ж – потрібно надати інформацію до районних управлінь органу соціального захисту населення про наявність зекономленої субсидії.