Ломачинці, що потрапили у трійку неймовірних сіл України, отримають 15 тисяч гривень

Другий Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2017» не оминув Сокирянщину.Село Ломачинці вибороло почесну «бронзу» з-поміж 10 сіл, що потрапили у фінал.

Перемогу у конкурсі здобуло село Червоне Житомирської області. На другому місці опинилося село Яворів на Франківщині, і на третьому – Ломачинці.

Прикметно, що Ломачинцям експертна рада надала найвищий бал – 50.

Звісно, не обійшлося і без призового фонду, який складає 150 тисяч гривень (без врахування податків і зборів). Між трійкою переможців кошти розподілять пропорційно: перше місце – 50% суми (75 тисяч гривень), друге – 20% суми (30 тисяч гривень) і третє – 10% (15 тисяч гривень). А 30 тисяч гривень рівномірно розподілять між рештою фіналістів.

Однак грошей як таких населені пункти не отримають. Призом є сертифікат на подальшу закупівлю необхідного для населеного пункту інвентарю. Його потім придбають організатори конкурсу.

Сільський голова села Ломачинці Наталія Петрик каже, що люди надзвичайно вдячні всім тим, хто проголосував за село.

– Ми працювали над розвитком населеного пункту. Заяву подала одна людина, мешканець села, ми разом готували всі потрібні для участі матеріали – і з історії, і про видатних людей, і сучасний стан. Тобто повністю все від минулого до сьогодення, – розповідає Н. Петрик. – Сума виграшу 15 тисяч гривень, але на неї організатори закуплять необхідний для населеного пункту інвентар. Тобто як таких коштів нам не дадуть, а лише інвентар. Поки що я не знаю, що нам пропонуватимуть. Можливо, це буде невеличка техніка для, наприклад, скошування трави, обрізки хащ. Можливо, буде щось краще.

За словами Н. Петрик, учасники автопробігу селами, що ввійшли до півфіналу, зазначали, що їм сподобалися Ломачинці привітними людьми, гарною природою, місцем для відпочинку, непоганою інфраструктурою, яку на майбутнє будуть поліпшувати. Аби знову брати участь у різноманітних конкурсах.

 

Інформує “Погляд”.