Майбутнє лісу у твоїх руках

Проведення 10-ї ювілейної Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» уже стало звичним як для лісівників Сокирянщини, так і для школярів та молоді, які щороку беруть у ній участь.

За традицією, акція розпочинається 21 березня у Всесвітній день лісу, а закінчиться 18 квітня – у День довкілля. Метою проведення є не тільки створення нових лісів, а й виховання дбайливого ставлення молоді до природи загалом та її дуже важливої частини – лісу, до збереження існуючих та створення нових зелених насаджень у населених пунктах, упорядкування місць масового перебування і відпочинку населення. Важливою складовою акції є створення нових місць рекреації населення та пропагування екологічних знань.

У час непростої екологічної ситуації, що склалась у регіоні, лісівники приєднуються до поширення серед громадськості, а особливо серед підростаючого покоління, ідеї шанобливого ставлення до природи, до формування природоохоронного світогляду. Фахівці, які безпосередньо займаються веденням лісового господарства, охороною, захистом лісу у рамках акції роз’яснюватимуть людям важливість створення лісових насаджень як одного з основних чинників збереження екологічної рівноваги та біорізноманіття на планеті. Лісівники також показуватимуть процес посадки лісу – від викопування сіянців на розсаднику до власне висаджування молодих деревцят. Крім того, не оминуться і питання охорони та захисту висаджених дубків. Адже кожен знає – у перші роки вони беззахисні і перед примхами природи, і перед тваринами. І усе своє життя вони беззахисні перед невихованими людьми.

Державне підприємство «Сокирянське лісове господарство» навесні цього року планує створити близько 90 га лісових насаджень як природним, так і штучним шляхом. Крім того, буде заліснено 5 га земель, на яких раніше ліс не ріс.

В тому числі лісовідновлення (ділянки, на яких було проведено суцільні зруби) 85га, з яких буде  посаджено   60 га лісових культур дуба звичайного з розміщенням 6 на 0,5м. Залишено ділянки,  на яких є гарний підріст різних порід, під природне поновлення –  24 га.  Буде створено 5 га нових лісів, на землях, які не придатні для с/г використання,  де буде посаджено  такі породи як дуб червоний, ясен звичайний, липа дрібнолиста та клен явір.

Проблема чистоти та прибирання території завжди гостро стояла в нашому районі. Розкидане повсюди сміття зовсім не радує око, часто й густо утворюються стихійні звалища. Ми закликаємо всіх жителів обережно і дбайливо ставитись до оточуючого нас середовища.

Адміністрація та працівники лісгоспу запрошують всіх долучитися до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + = 17