Міліція затримала замовника жорстокого вбивства

Буковинська міліція затримала замовника жорстокого вбивства, що сталося на початку серпня по вул. Шухевича.

Про це повідомив заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області Сергій Ратушенко.

– Четвертого серпня цього року невідомий громадянин зателефонував у міліцію і повідомив, що, прогулюючись сквером на вул. Шухевича, виявив тіло людини, – розповідає міліціонер. – Слідчо-оперативна група одразу ж виїхала на місце і знайшли обгоріле тіло людини 50-55 років. На трупі було знайдено частини військового квитка без фотографії, лише з прізвищем. Це одразу ж насторожило працівників міліції. Чому біля обгорілого тіла людини чистий шматок військового квитка? Нашими працівниками було здійснено обшук місцевості і знайдено лопати та ємкість, в якій злочинці принесли бензин. Особу, що виявила тіло, було запрошено у Шевченківський райвідділ. Паралельно оперативники працювали із таксистами, мешканцями прилеглих будинків, перехожими, хто міг би якось допомогти слідству. 

Один із таксистів повідомив, що тієї ночі підвозив до місця злочину трьох осіб із лопатою. Його теж запросили у райвідділок, де він одразу ж впізнав в особі, що повідомила про тіло одного із трьох пасажирів. Після проведення перехресного допиту та більш детальної розмови із особою, що зателефонувала в міліцію, він в усьому зізнався. 

Виявляється, що він раніше познайомився із 24-річним жителем Хотинщини, який уже був судимим і на той час перебував у розшуку за крадіжки. Разом із ним вони знайшли біля ТЦ “Майдан” одного безхатченка і вирішили вбити його, спалити тіло і підкинути документи розшукуваного жителя Хотинського району. Для того, щоб слідство подумало, що померлий і був цим раніше судим жителем Хотинщини. Той пообіцяв виконавцю вбивства чотири тисячі гривень винагороди.

Вионавця злочину, 24-річного чернівчанина, одразу ж затримали. А от замовника лише нещодавно змогли затримати. Свою вину обоє визнали.

Зараз триває слідство. До кінця місяця справу буде передано до суду за статею 115 – умисне вбивство, вчинене групою осіб.

Повідомляє Молодий Буковинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 4 =