Микола Ткачук здобув 4 золотих нагороди Світової першості

Днями  у Французькому  Ліоні відбувся 17-й чемпіонат світу з гирьового спорту у поштовху довгим циклом серед дорослих, юніорів, ветеранів та 4-й чемпіонат світу серед студентів.

В змаганнях взяли участь 113 спортсменів із 13 країн світу. Перше місце у командному заліку зайняла збірна України, на другому місці – збірна Італіі, третє місце посіли спортсмени із Білорусії. Серед студентів на першому місці  – спортсмени України, друге – у збірної Казахстану, на третьому – збірна команда Узбекистану.

Серед юніорів та чоловіків наш земляк Микола Ткачук був непереможним. Цього разу він змагався на гирях вагою по 32 кг, і  штовхнув  72 рази довгим циклом, протягом 10 хвилин. У четвертому чемпіонаті світу серед студентів Микола показав абсолютний результат у довгому циклі – 111 підйомів гир вагою 24 кг, установивши новий світовий рекорд у ваговій категорії до 80 кг. Крім того, Микола Ткачук здобув золото і у командній естафеті.
Підсумок: 4 золотих медалі та вчетверте побитий світовий рекорд серед студентів.
На разі наш талановитий земляк готується до чемпіонату України з гирьового двоборства (поштовх та ривок), де буде проведено відбір до чемпіонату світу 2014, що пройде у Сан-Дієго, США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 6 =