На Хотинщині внаслідок необережного поводження з вогнем ледь не згорів будинок

21 липня в с. Каплівка внаслідок необережного поводження з вогнем сталося загорання господарської будівлі. Як з’ясувалося, власник господарства спалював сміття та залишив багаття без нагляду на близькій відстані до піднавісу з дровами. У спекотну погоду полум’я перекинулось та швидко охопило сухі дрова. Пожежу ліквідовували два відділення 7 пожежно-рятувальної частини Хотина. Завдяки оперативним діям рятувальників вдалося уникнути подальшого поширення вогню на житловий будинок, який знаходився поруч. На щастя ніхто не постраждав, врятовано майно та свійську худобу.

Це вже 26 пожежа від початку року на території Хотинського району. Вогонь забрав життя 4 людей, ще 2 травмувались. Завдано великих матеріальних збитків власникам.

Зважаючи на причину виникнення пожежі та пожежонебе рятувальники нагадують, що розводити багаття та спалювати сміття і сухе листя, викидати незагашене вугілля та попіл на відстань менше ніж 15 метрів від будівель та споруд не дозволяється.

Пам’ятайте – забезпечення пожежної безпеки в житлових будинках (квартирах) приватного житлового фонду та інших приватних, окремо розташованих господарських спорудах і гаражах, покладається на їх власників.

 

Хотинський районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області