На Калинівському ринку в Чернівцях побилився АТОшник і підприємець.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ТВА.

Пішов захищати свою державу.

А як повернувся, довелося боронити дружину від торговців. Ті ж стверджують, що захищалися самі. Хто, кого і навіщо – розбиралися всі гуртом.

Степан – автослюсар, мав свою майстерню. Але коли почалася війна, пішов добровольцем на фронт.
– Зупиняю тих сепаратистів. А виявляється, сепаратисти тут, у нас, доморощені ростуть?, – наголосив Степан Сорохан, учасник АТО.

Як повернувся, з ними і познайомився.

– Хапає мене за рукав і відразу б’є в обличчя. Я впав і побив голову, – стверджує Степан Сорохан. Почалося все з музики. Дружина АТОвця торгує на Калинці. Каже, молода продавчиня поруч вмикала колонки і заважала працювати. Жінка попросила стишити звук.

– Вона мене штовхнула, вона мене образила і музику не хотіла вимикати, – сказала Марія, дружина АТОвця. Пані Марія не могла працювати у такому шумі. Тож поскаржилася чоловікові:

– Як він захищає чужих, то він може і мене, свою родину захистити, – підкреслила жінка. Степан і спробував. Приїхав на Калинку поговорити з дівчиною. Але, каже, щойно підійшов – на нього накинувся продавець Валерій. І побив.

– Йому приходила десять разів повістка і він не пішов в армію. А руками махає, – обурюється Степан Сорохан. АТОвець із жінкою кажуть, що їх образили. У підприємців інша думка. Але висловлюють її вони досить специфічно – нецензурними жестами.

Шукати правду ми пішли на ринок самі. Валерія, який бився з АТОвцем, знайшли одразу. Він відхрещується: каже, що захищав ту дівчину з колонками від агресії військового.

– АТОвці справжні, вони таке не роблять. Вони тихі, не кидаються на людей. А цей прийшов, такий великий, такий здоровий, хрущ такий…, – наголосив Віктор, очевидець.

Продавці кажуть, що прийшов і почав ніби нападати на дівчину. І тут продавець Валерій зрозумів, що настав його час.

Згодом знайшли дівчину, яка нібито постраждала від рук АТОвця.

– Він до мене підійшов, це було о пів на другу. І почав руками до мене махати. Цей сусід, він просто випадково сказав: “Шановний”. Ввічливо сказав йому: “Шановний”, – запевнила Христина, продавчиня.

– І почав кулаками мене дубасити. Я його штовхнув, він впав, ще раз піднявся – ще раз його відштовхнув, – сказав Валерій, учасник конфлікту.

І так, поки не дійшло.

– Бійки як такої не було. Просто він його відштовхнув від себе, – зазначив Віктор, очевидець.

– Він із такою силою його вдарив… він слабий, тільки приїхав. Він два тижні не мився, неголений, нещасний. Ну, помився, поголився і прийшов сюди. І він його чотири рази ще вдарив, – заявила Марія, дружина АТОвця. Хто бреше, почала з’ясовувати і профспілка ринку.

– Треба провести службове розслідування. З’ясувати, хто правий, хто винен, – пояснив Валерій Катан, член ради правління профспілки КП МТК “Калинівський ринок”.

І повідомити правоохоронцям. АТОвець заяву вже написав. Та, каже, – дарма.

– Сказали, що з цього справи не буде і що це зайва робота, – зазначивСтепан Сорохан, учасник АТО. Правоохоронці ж переконують: вони працюють і вже порушили кримінальне провадження.

– Наразі особа встановлена, з якою був конфлікт. Проводяться відповідні слідчі дії, – повідомила Кароліна Соловей, речниця ГУ Національної поліції у Чернівецькій області.

Розслідують умисне нанесення легких тілесних ушкоджень. А поки поліцейські розбираються, а продавці сваряться, АТОвець починає сумніватися, чи варто було захищати державу, де навіть мирні жителі не можуть порозумітися між собою.

– Скажіть мені, за що ми боремось?, – наголосив Степан Сорохан, учасник АТО.