На Кельменеччині відремонтують дороги за кредитні кошти

На Буковині продовжують інспектувати дороги в районах, які цьогоріч планують відремонтувати за кредитні гроші.

Так, начальник Управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької ОДА Іван Микитюк разом із депутаткою обласної ради Лілією Бортич (Lily Bortych), а також представниками місцевого самоврядування оглянули шляхи в Кельменецькому районі.

Зокрема, відвідали окремі ділянки дорожнього полотна в селі Перківці та у Кельменцях.

«Депутати ухвалили важливе рішення для життєдіяльності Чернівецької області – підтримали взяття кредиту в держави на ремонт доріг у районах. Позика в сумі 100 мільйонів гривень строком на три роки з відсотковою ставкою 12% річних у співфінансуванні з громадами дозволить нам зробити ремонт багатьох доріг уже в цьому році», – сказав Іван Микитюк.

Нагадаємо, Буковина візьме в держави кредит, аби цьогоріч відремонтувати дороги в районах області. Таке рішення ухвалили депутати 6 серпня на сесії Чернівецької обласної ради.

Виплачуватимуть його за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.