НА САЙТІ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ ЗАПУЩЕНО СЕРВІС ПЕРЕВІРКИ СТАНУ ВИГОТОВЛЕННЯ ПАСПОРТА-КАРТКИ

З 26 лютого громадяни, які оформили паспорт громадянина України у формі картки, зможуть перевірити стан оформлення документа або ж його готовність до видачі. Сервіс доступний за посиланням:http://dmsu.gov.ua/perevirkastanu.php,  і працює аналогічно сервісу перевірки стану оформлення закордонного паспорта, який було запущено попередньо.

Для перевірки необхідно ввести серію та номер документа, на підставі якого оформлюється паспорт (на сьогодні – це свідоцтво про народження).

Записатися на оформлення та на видачу паспорта-картки можна у системі електронної черги, яка в тестовому режимі вже працює  в 6 районах міста Києва: Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Печерському та Святошинському. Сервіс онлайн-запису в чергу доступний за посиланням: http://dmsu.gov.ua/online.

Найближчим часом електронна черга працюватиме в усіх підрозділах Києва, після чого розпочнеться її впровадження в усіх областях України.

Як відомо, з 11 січня 2016 року міграційна служба розпочала оформлення паспорта громадянина України у формі картки для громадян, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт вперше. Для інших категорій громадян послуга буде доступною після прийняття Верховною Радою України законопроекту № 3224, який у лютому було прийнято в першому читанні.

Паспорт-картка – це документ, який протягом найближчих 4-5 років має змінити морально застарілі внутрішні паспорти-книжечки. Новий паспорт запроваджується разом з новою системою ідентифікації, що є однією з умов для лібералізації візового режиму ЄС для України. Новий документ має електронний безконтактний чіп, завдяки якому підроблення паспорта неможливе.

Урядовий портал