На Сокирянщині негода накоїла лиха (ФОТО)

Сильний поривчастий вітер за кілька десятків хвилин повалив чи пошкодив більше півсотні дерев на території Сокирянського району. Вздовж центральних автошляхів лежали стовбури та гілки, які заважали руху. Проте автодорівці та рятувальники оперативно прибирали перешкоди з автодоріг.  За повідомленням начальника Сокирянського райвідділу ДСНС Сергія Селезньова,  тимчасово було обмежно рух до сіл  Братянівка та Михалкове. До цього часу у більшості населених пуктів відсутній мобільний зв’язок.  У селі Селище поривчастий вітер залишив без даху будинок народної творчості та дозвілля, приміщення складів місцевого агроформування.

У Сокирянах на вулиці Шевченка зламаними гілляками пошкоджено магістральну газову трубу та перекрито проїзд, повалені дерева або їх частини на вулиці Ольги Кобилянської, на території Сокирянської центральної районної  лікарні, державної виконавчої служби, в міському парку. З даху багатоповерхівок по вулиці Шевченка та Середньої школи №1 вітром зірвано частину покрівлю. На ці й же  вулиці Шевченка покріпленим матеріалом пошкоджено 79 -літнього сокирянця. Як повідомили в екстреній медичній службі, життю пенсіонера загрози немає, після наданої йому допомоги він направився додому.

За інформацією начальника району еклектричних мереж Івана Рибака,  станом на 10 годину ранку 30 червня через обриви електромереж відключена 71 підстанція, частково залишаються  без електропостачання 12 населених пунктів Сокирянського району. Задіяні на ліквідації аварій 7 ремонтних бригад, до вечора енергетики планують відновити електропостачання у всі населені пункти.