На Сокирянщині починається нова хвиля коронавірусу

Про це йшлося в ході позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради, яке відбулось 21 січня, під керівництвом першого заступника міського голови Івана Гангала, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, заступника міського голови Оксани Бабій, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко.

Як поінформував директор комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук, станом на 21 січня 2022 року в стаціонарних відділеннях медустанови перебуває 80 осіб з ознаками вірусної інфекції. Фахівець зауважує, що до лікарні почали госпіталізовувати людей цілими сім’ями, адже інкубаційний період захворювання досить короткий – дві-три доби, рівень контагіозності – 100 %. Окрім того, в інфікованих новим штамом вірусу «Омікроном» перший результат ПЛР-тестування може виявитися негативним, що, своєю чергою, зумовлює зараження інших. Масову госпіталізацію хворих фахівці прогнозують найближчими тижнями.

За даними медиків зросла кількість випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед дітей, які переважно лікуються вдома. Всього ж, як зазначив заступник директора КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Дмитро Гайдей, на амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19 знаходить 82 хворих, більшість з яких – мешканці міста Сокиряни.

Відтак, враховуючи рекомендації обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, ухвалено рішення, починаючи з 21 січня, перевести заклади освіти і культури громади на дистанційне навчання терміном на 2 тижні. Дошкільні установи продовжують свою роботу.

Варто зауважити, що на території громади продовжує свою роботу мобільна група у складі профільних представників з метою контролю за дотриманням встановлених карантинних та протиепідемічних вимог.