На Сокирянщині створено інклюзивно-ресурсний центр

З метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття  дошкільної та загальношкільної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання допомоги  та забезпечення  системного кваліфікованого супроводу відповідно до чинного законодавства на черговій, дев’ятій сесії депутати Сокирянської районної ради утворили комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр»  та передали її в оперативне управління відділу освіти, молоді та спорту Сокирянської райдержадміністрації.

Начальник відділу освіти Галина Рябко повідомила депутатам, що відповідно до чинного законодавства  необхідно утворити нову освітню структуру з метою забезпечення діток віком від 2 до 18 років з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. Повноцінно працюватиме Інклюзивно-ресурсний центр з початку нового навчального року.

Так,  за її словами, на 12 тис дітей потрібно створити один центр. Оплата праці працівників установи, окрім технічних та медперсоналу,  буде фінансуватись з державних субвенцій.