На засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сокирянської міської ради розглянуто ряд важливих питань

4 лютого, під головуванням першого заступника міського голови – Івана Гангала та за участю секретаря міської ради – Любові Степаненко, керуючої справами виконавчого комітету – Ауріки Мойсеєнко та членів комісії,  відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Було розглянуто 3 питання порядку денного, які стосувались: розвитку епідемічної ситуації на території Сокирянської громади, зумовленою гострою респіраторною хворобою Covid-19; першочергових заходів щодо попередження загибелі людей на водних об‘єктах в зимовий час; запобігання нещасних випадків при використанні газу в побуті.

За повідомленням директора КНП «Сокирянська лікарня» – Олександра Андрійчука, епідеміологічна ситуація на території Сокирянської громади залишається важкою та тільки набирає темпу. «В найближчі півтора тижні, ситуація буде погіршуватись, тому закликаю дотримуватись карантинних обмежень, маскового режиму, уникати місць масового скупчення людей» – додає Олександр Петрович.

«Кількість хворих на Covid-19, щодня зростає, 75% ПЛР-тестів, виявляються позитивними» – зазначає сімейний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» – Дмитро Гайдей. За даними Дмитра Сергійовича, найбільше хворих, що перебувають на амбулаторному лікуванні, знаходяться саме в місті Сокиряни.

«Вакцинація на території Сокирянщини продовжується, щодня все більше людей звертається до нас за отриманням щеплення. По можливості, ми намагаємось чергувати дні для вакцинації та дні для прийому ПЛР-тестів, аби запобігти контактування хворих осіб із здоровими» – додає Дмитро Сергійович.

За результатами обговорення, комісія питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сокирянської міської ради, ухвалила рішення про продовження дистанційної форми навчання для закладів загальної середньої та позашкільної освіти на один тиждень, тобто до 11 лютого.

Обговорено і питання щодо першочергових заходів щодо попередження загибелі людей на водних об‘єктах в зимовий час. Як повідомив керівник районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області Сергій Селезньов, в поточному 2022 році, випадків загибелі людей на водоймах не було, що свідчить про рівень роботи та швидке реагування рятувальної служби. Також, Сергій Макарович зазначив, що людям варто бути обережними та пам‘ятати про правила безпечної поведінки на зимових водоймах.

Члени комісії детально обговорили і питання щодо запобігання нещасних випадків при використанні газу в побуті. За словами начальника Сокирянського відділення АТ «Чернівцігаз» Віктора Мартинюка, від початку року, в Чернівецькій області сталось 50 нещасних випадків, в наслідок отруєння чадним газом, 22 з них – летальні. «Не варто ризикувати своїм здоров‘ям та життям, краще звернутись до спеціалістів, задля перевірки побутових газових приладів та вентиляційних систем, для убезпечення від нещасних випадків при використанні газу» – додає Віктор Миколайович.