Навіки в пам’яті… Навіки в серцях…

«Ніколи знову!»… Здавалося, подібне вже ніколи не повториться… та підступні російські окупанти у 21 столітті чинять терор та геноцид українського народу… Важкий, страшний та трагічний час для України. Повномасштабна російсько-українська війна торкнулася вже чимало родин Сокирянської громади, які у цій боротьбі втратили найближчих… Хтось сина, хтось чоловіка і батька, хтось брата чи близького друга… Подвиг наших захисників, які ціною власного життя наближали Перемогу у цій війні, завжди житиме у наших серцях…

Сьогодні, 08 травня, у День пам’яті та примирення, у Сокирянській міській раді відбулось урочисте вручення посвідчень та нагрудних знаків «Почесний громадянин Сокирянщини» найближчим людям Героїв російсько-української війни, які родом із Сокирянщини та проживали тут.

Відважні воїни удостоєні відзнаки за мужність, самовідданість, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Участь у заході взяли рідні та близькі захисників, міський голова Василь Козак, голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, секретар міської ради Любов Степаненко, заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, депутати Сокирянської міської ради восьмого скликання, старости населених пунктів громади та представники правоохоронних органів.

Як повідомлялося раніше, звання «Почесний громадянин Сокирянщини» присвоєно: Андрію Сливці, Андрію Савчуку, Андрію Дідику, Вадиму Кишці, Миколі Зубалю, Івану Варчуку, Сергію Войні, Михайлу Міронову, Віктору Откидачу, Віктору Тимчуку, Денису Бринзею, Олексію Гимплюку, Андрію Грамі, Сергію Кулакову, Олегу Манкевичу, Івану Матвієвичу, Ігорю Препелиці, Сергію Сімчіні, Олександру Скубичу, Миколі Скутельнику, Валерію Стародубу, Дмитру Рошці та Сергію Гладкому.

«Низько вклоняємось загиблим Героям, які заплатили найбільшу в світі ціну за нашу свободу» – звернувся міський голова Василь Козак, та подякував батькам, дружинам і дітям наших захисників.

Навіки в пам’яті… Навіки в серцях…

Ваш подвиг – безсмертний, наші Герої!

Дякуємо за захист!Вічна пам’ять і слава полеглим захисникам, які у боротьбі за мир на своїй землі, втратили найцінніше – життя!Не забудемо! Не пробачимо ворогу!