НЕБЕСНА СОТНЯ – ГЕРОЯМ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

19 лютого, у приміщенні Сокирянської центральної районної бібліотеки відбувся вечір-реквієм «Небесна Сотня. На сторожі Гідності», приурочений подвигу учасників Революції Гідності  та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У заході взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Алла Серебрянська, представники громадських організацій, працівники освіти, культури, засобів масової інформації та учнівська молодь.

Присутні згадали події 18-20 лютого 2014 року, переглядаючи кадри телевізійної хронічки, які були продемонстровані польськими каналами в ті дні… Музичним супроводом до них була пісня польського рок-гурту «Еней», де звучали слова «Ще не вмерла Україна…». Кожному полеглому з Небесної сотні, оспіваному у кліпі на пісню Павла Дворського «Ангели Майдану» учасники заходу схилили голови у знак шани і вічної пам’яті.  Вони віддали своє життя під час Революції Гідності  (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини.

Звертаючись до присутніх Алла Серебрянська нагадала, що мирна демонстрація студентів за європейське майбутнє країни, пам’ятного листопада 2013 року, стала поштовхом початку повалення режиму. Ризикуючи власним життям сотні українських патріотів вийшли на вулиці Києва і дали нам шанс жити по – новому. Нажаль боротьба за незалежність та єдність продовжується, проливається кров наших солдатів. Вона також звернула увагу молодого покоління на усвідомлення подій сьогодення та їх важливої ролі в становленні нової України. За її словами задля активізації роботи щодо національно-патріотичного виховання в районі прийнята програма, реалізація якої дасть можливість формувати військо – практичні навики учнів, через відкриття в школах району стрілецьких тирів. Завершуючи свій виступ Алла Миколаївна побажала всім віри – в Перемогу, в єдність та незалежність України.

Про увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави у книгах говорили бібліотекарі. Співали про це пісні та декламували вірші учні та аматори мистецтва.   Воістину праведні слова великого Кобзаря:

                Та не однаково мені, як Україну злії люде

                Присплять, лукаві, і в огні її окраденую, збудять…

                Ох, не однаково мені…

Слава Україні! Слава Героям Небесної Сотні!

IMG_7920 IMG_7941 IMG_7943 IMG_7944 IMG_7946 IMG_7951 IMG_7955 IMG_7959 IMG_7961