Новодністровськ залишився без пам’ятника Великому Кобзарю

У вівторок, 4 березня, кілька працівників за допомогою підйомного крана демонтували та, завантаживши  в автомобіль, вивезли у невідомому напрямку пам’ятник Тарасу Григоровичу Шевченкові. Поряд з робітниками був присутній і колишній міський голова Новодністровська Руслан Панчишин. Цікаво, що саме завдяки  Руслану Ігоровичу, а також, як він повідомляв,  групі львівських скульпторів, архітекторів та меценатів, монумент було встановлено в Новодністровську і урочисто відкрито 23 серпня 2011року .

Вдалося позбавити  місто обласного підпорядкування цього монумента з другого разу, адже в понеділок спробі зняти з п’ єдестала пам’ятник архітектури завадили місцеві жителі.

Як повідомив телерадіоорганізації «Сокиряни» Новодністровський міський голова Володимир Петрович Мельник,  монумент Тарасу Григоровичу  не є власністю територіальної громади міста. Забрали його без повідомлення і без погодження з органом місцевого самоврядування. Однак міська влада ініціюватиме збір коштів на встановлення власного пам’ятного знаку на цьому місці.

  1. COK FM коментує:

    “Як повідомив телерадіоорганізації «Сокиряни» Новодністровський міський голова Володимир Петрович Мельник, монумент Тарасу Григоровичу не є власністю територіальної громади міста.”

  2. Анатолій коментує:

    Зняли тому, тому що він вкрадений

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

55 + = 57