Новодністровський слід на білоусівському сміттєзвалищі: реалії «добросусідських» відносин (ВІДЕО+ФОТО)

Влада Новодністровська постійно декларує свою «любов» до сусідніх сіл, прагне створити із придністровськими населеними пунктами, навіть, проти їх волі, одну об’єднану громаду. Але події останніх днів чітко висвітлюють прикрі факти. То ж який  лейтмотив цих намірів? Ломачинці, Ожеве, Білоусівка і так далі – це всього-на-всього території, які можна буде використовувати у своїх цілях новодністровським можновладцям.

Отримавши відмову від ожівських депутатів використовувати їх землі під звалище, новодністровці «підсолодили» добросусідські стосунки із Білоусівкою… камазами сміття. Вчора, близько опівночі,  сільському голові Олександру Шевчуку зателефонували жителі та повідомили, що на місце збору відходів заїхали невідомі вантажні машини.

У коментарі нашим журналістам Олександр Васильович розповів, що, прибувши на місце, він виявив гору сміття та транспорт, який рухався на виїзд із села.

Сьогодні разом із представниками депутатського корпусу Білоусівської сільської ради та її головою ми виїхали на сільське сміттєзвалище. Те, що там побачили,  – вражає. Просто посеред ділянки – купи відходів: залишки харчових продуктів, пляшки, целофан та пластик, картон та папір, які вітер уже почав розносити по сусідніх земельних ділянках.

Депутати стверджують, що, безсумнівно, це сміття привезли із Новодністровська. Доказів – чимало: чеки із магазинів міста енергетиків, упакування посилок Нової Пошти, які прямували до новодністровців, товарно-транспортні накладні ТОВ «Мехтранссервіс, яке зареєстроване у Новодністровську та багато іншого.

Сільський голова за даним фактом звернувся до поліції. Сподіваємося, що правоохоронці детально розслідуватимуть цю справу. Також пан Шевчук наголошує, що ніяких договорів із представниками Новодністровська про вивіз сміття немає, дозволу на це ніхто не давав.

Обурює така ситуація і місцевих депутатів. Вони вимагають справедливого розслідування та покарання винних. Більше – на відео.

Факт, як то кажуть, на лице. Є фото- та відео-фіксація номерних знаків вантажного автомобіля, беззаперечні докази того, що сміття із Новодністровська. Як прокоментують це тамтешні представники влади? Чи засипати сміттям сусідній населений пункт – це максимум, на що здатні успішні менеджери та господарники міськради?

Проблема утилізації побутових відходів міста енергетиків з’явилася не вчора, і не минулого року. Десятиріччями очільники міста не шукали шляхів виходу із цієї ситуації, а просто паразитично використовували сусідні села. Але всьому є межа.

Коли ожівські депутати заборонили перетворювати свій населений пункт на сміттєзбірню, у Новодністровську вирішили по-тихому, вночі, як, мабуть, ті злодії, зробити шкоду Білоусівці. А відповідати коли будете?