Новорічна ялинка 2015

Новий рік –традиційне свято, якого з великим нетерпінням чекають як дорослі так і діти. Але як би там не було головним символом все ж залишається новорічна красуня, ялинка. Уявити Новий рік та Різдво без ялинки неможливо. Прикрашати це дерево стало гарною традицією. З наближенням новорічних свят  мабуть в багатьох з Вас виникає питання де придбати гарну, запашну ялиночку. Державне підприємство «Сокирянське лісове господарство» пропонує Вам широкий асортимент новорічних ялинок, придбати їх можна в магазині «Лісовичок» с.Ломачинці Сокирянського району, м.Сокиряни, с.Романківці та лісовий розсадник с.Іванівці Кельменецького району. Ціна лісової красуні залежить від висоти, а саме: до 1 м.- 50 грн., 1,1-1,5 м.- 60 грн., 1,6-2,5 м.- 72 грн., 2,6-3,5 м.- 84 грн.

Але попри все на сьогоднішній день великою проблемою стало масове неконтрольоване вирубування дерев напередодні свят. Попри намагання держави контролювати ситуацію правоохоронними органами, в Україні є багато бракон’єрів, що вирубують молоді ялини, відпилюють верхівки живих ялин (після чого дерева не можуть дати повноцінне потомство) та валять великі дерева, щоб відпилити верхівку.

За самовільні рубки лісових красунь накладається адміністративний штраф у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн.), а також відшкодування заподіяної лісу шкоди. Розмір шкоди вираховується відповідно до товщини стовбура нелегально зрубаного дерева і може сягати від 173 до 1607 гривень.

Державне підприємство «Сокирянське лісове господарство» звертається до громадян Сокирянського та Кельменецького районів з повагою та розумінням віднестись до лісових насаджень нашого краю.

Вітаємо Вас з наступаючими святами.

Інженер охорони та захисту лісу ДП “Сокирянське лісове господарство” Володимир Шевчук

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 1 =