Осіннє генеральне прибирання – для лісівників закон

Два тракторні причепи наповнені доверху залишками цивілізації днями вивезли працівники Ломачинецького лісництва ДП «Сокирянське лісове господарство» з урочища «Вишневе».

Для лісівників осінь –  це не лише пора збору урожаю, а ще й час генерального прибирання в місцях масового відпочинку населення. Урочище «Вишневе» -одне з найулюбленіших місць літнього відпочинку туристів, як місцевих, так і приїжджих. Тож роботи лісівникам тут завжди вистачає.

Нині до вже традиційного  впорядкування території долучились шість працівників лісництва. Вони вчергове вивантажили сміття зі спеціально облаштованих контейнерів. Потім впродовж дня вручну визбирували пляшки, пакети та інші залишки відпочинку туристів вздовж берегової смуги. Відтак все не вмістилось у причеп лісового трактора – водій був змушений ще раз повертатись до відпочинкової зони.

«З року в рік лісівники підприємства прибирають навколишні території, місця відпочинку, подаючи приклад для оточуючих, як треба підтримувати порядок і чистоту навколо себе, проводять роз’яснювальну роботу, – каже директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр ЧЕБАН. – Рекреаційний пункт в урочищі «Вишневе» та вся лісова територія поряд з Дністром – це з одне з найзасміченіших місць щороку. Тут місцеві лісівники поряд з основними обов’язками змушені виконувати функції прибиральників. Втім, не можу не відмітити, що у порівнянні з минулими роками – у нинішньому туристи залишили після себе значно менше непотребу».

Пресслужба ДП «Сокирянське Лісове Господарство»