Перед судом постане раніше судима буковинка за вчинення крадіжок
08072022_krad

Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності 32-річної жительки Дністровського району, яка викрала мобільний телефон та велосипед у кельменчан. Сума завданих збитків заявникам становить чотири з половиною тисяч гривень. За цими фактами слідчі поліції завершили досудові розслідування. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне зловмисниці загрожує до восьми років позбавлення волі.

5 липня цього року на спецлінію «102» зателефонував 67-річний буковинець і повідомив, що невідома особа з його помешкання у селищі Кельменці викрала мобільний телефон. Через два дні до поліції звернулася 35-річна жінка із заявою про крадіжку велосипеда «Pegasus» у цьому ж населному пункті.

У результаті проведених спеціальних поліцейських заходів співробітники Дністровського районного відділу поліції встановили особу порушниці. Нею виявилася жителька села Вовчинець, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Правоохоронці затримали зловмисницю та вилучили у неї речові докази.

Під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури слідчі поліції скерували до суду обвинувальні акти щодо буковинки за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України.

Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тому при встановленні особи за вчинення крадіжки поліцейські затримують порушника, адже цей злочин в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.