Під час тематичного тижня у Селищанському НВК змагалися юні інформатики

Додаткові можливості для розвитку здібностей учнів і зацікавленості природничо-математичними науками надають різні позакласні форми занять: конкурси, вікторини, тематичні вечори, конференції, ігри, змагання тощо. Досить часто участь у позакласній роботі може стати першим кроком не тільки до зацікавленості тим чи іншим предметом, а й до його вивчення.

Тому шкільне методичне об’єднання вчителів природничо-математичних наук Селищанського НВК присв’ятило лютневе засідання питанню «Роль позакласного виховання в процесі формування особистості». В школі з 6.02 по 10.02. 2017 року було проведено тиждень інформатики під девізом «Я не відчуваю страху перед комп’ютерами, я жахаюсь їх відсутності». В рамках тижня всі учні школи були задіяні у змаганнях, конкурсах, вікторинах, подорожах, розв’язували ребуси, кросворди, працювали з комп’ютерами.

Учні 3 класу взяли участь у турнір-шоу інформатиків «Зоряна година». Цей захід розвив у учнів пам’ять, логічне мислення, спостережливість і виховував інформаційну культуру мислення. Учні 4 класу здійснили «Подорож до «Комп’ютерленду», яка допомогла підвищити знання з інформатики та інтерес до вивчення предмету.

Учні 5 класу провели гру-змагання «Показуха», яка дала змогу ще раз усвідомити зв’язки інформатики з іншими предметами, виховувала повагу до суперника, стійкість, волю до перемоги.

Учні 6 класу змагалися в турнірі – «Юні інформатики». Вони показували вміння у конкурсі «Лінгвістів», «Музичному конкурсі», показували «Пантоміми», розгадували кросворди. Учні 7 класу подорожували у світ комп’ютерів. Були художниками, шифрувальниками, редакторами, це принесло їм велике задоволення.

Учні 8-9 класів змагалися у грі – «Інтелектуальне казино», яка навчала їх діяти самостійно, висувати гіпотези, відстоювати свою точку зору, аналізувати. А вихованці 10-11 класів провели змагання –  «Знавці Word». Цей захід показав, що учні вміють працювати з комп’ютером, мають досить добрі теоретичні знання, які вміло використовували на практиці.

В кінці тижня переможці були нагородженні дипломами та грамотами. А вчителі природничо-математичних наук побачили, що учні були задоволені проведеним тижнем інформатики, дістали «море» нової інформації, нових знань, навчилися висловлювати свої думки і ставити перед собою нові завдання, щоб ще краще розуміти предмет.

 

Керівник шкільного методичного об’єднання

природничо-математичного циклу

Колібаба М. М.