Податковою знижкою можуть скористатися благодійники

Платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки суму коштів або вартість майна, переданих ним у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям у розмірі, що не перевищує 4 відсотки суми його загального річного оподатковуваного доходу. При цьому такі неприбуткові організації повинні бути зареєстровані в Україні і внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі таких коштів та майна.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Разом з цим, статтею 729 Цивільного кодексу України передбачено, що пожертвою є дарування нерухомих та рухомих речей, зокрема грошей та цінних паперів, особам, встановленим частиною першою ст. 720 цього ж кодексу, для досягнення ними певної, наперед обумовленої мети. Договір про пожертву є укладеним з моменту прийняття пожертви. До договору про пожертву застосовуються положення про договір дарування, якщо інше не встановлено законом. Таким чином, одним із підтверджуючих документів, які необхідно надати платником податку органам Міндоходів, є копія договору про пожертву.

 

Начальник  ОДПІ                                                 Л.В.Серебрянська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 5 =