Працівники галузі культури підбили підсумки роботи за 2014 рік

30 січня, відбулася підсумкова нарада галузі культури району за 2014 рік за участю в.о. голови райдержадміністрації Богдана Банчука, голови районної ради Василя Козака, заступника начальника управління культури облдержадміністрації Тетяни Шарагової.

Детально про підсумки організаційно – творчої та фінансово – господарської діяльності установ культури району у 2014 році та перспективи діяльності у 2015 році інформували керівники закладів культури району, бібліотечних установ, шкіл естетичного виховання, районних музеїв.

Як зазначила начальник відділу культури райдержадміністрації Раїса Горн, в цілому робота галузі культури району за минулий рік характеризується позитивно. І хоча минулого року, в зв’язку з ситуацією в країні мистецькі заходи дещо змінили свій формат, однак отримали гарні відгуки від жителів району. Маємо непогані результати у  всеукраїнських та обласних конкурсах і фестивалях. Особливо значні здобутки у 2014 році мають вихованці Сокирянської художньої та музичної шкіл. На належному ріні працювали колективи бібліотечних установ району, при яких діють 5 Інтернет – центрів. Загалом на фінансування галузі культури минулоріч було заплановано 7245,1 тисяч гривень, однак при уточненні бюджету зменшено на суму 188,4 тисяч гривень.

Рівень роботи сфери культури району за минулий рік відзначили керівники районної влади. А голова райради Василь Козак зауважив, що великі сподівання галузі та всього району покладаються на введення в експлуатацію сучасного районного будинку культури, де будуть створені всі умови для якісного надання культурних послуг району. Ця визначна для району подія запланована на серпень поточного року.

Позитивну оцінку діяльності галузі культури Сокирянського району за минулий рік дала і заступник начальник управління культури облдержадміністрації Тетяна Шарагова, яка зокрема зазначила, що серед усіх районів області на Сокирянщині найбільше вживаються заходи щодо покращення матеріально – технічного стану закладів культури. Вона також побажала працівникам культурної сфери району подальших успіхів та вручила відзнаки обласної влади. Багато представників галузі були нагороджені районними грамотами та подяками.

За результатами засідання дано ряд доручень стосовно покращення якості надання культурних послуг жителям сіл, спрямування роботи працівників культури на піднесення духу патріотизму, підтримки Збройних сил України,  впровадження новітніх інформаційних технологій у діяльність бібліотек та музеїв.

Повідомляє сайт Сокирянської РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 14 = 20