Працівники Служби порятунку та правоохоронці влаштували для дітей День з поліцейським та рятувальником

Безпека людини починається з дитинства – тоді, коли малечі розповідають правила правильної поведінки у різних надзвичайних ситуаціях, вона вчиться дбати про власну безпеку життєдіяльності та поступово поглиблює свої знання. Тому важливо в юному віці приділяти багато уваги дітлахам, навчаючи їх правил безпеки, розповідаючи про те, що потрібно робити, а що ні у різних загрозливих ситуаціях тощо.

З цією метою працівники Служби порятунку спільно з представниками підрозділів Національної поліції організували для дітей дошкільного та шкільного віку інформаційно-профілактичний захід «День з поліцейським та рятувальником» – єдиний інтерактивний урок з правил безпечної поведінки. Відбувся такий захід у ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Бабин, Вовчинецькому НВК та ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Вартиківці  Дністровського району.

Під час заходів рятувальники ознайомлювали дітей з особливостями своєї роботи, демонстрували спецтехніку, яку використовують вогнеборці, показували комплектацію автомобілів. Крім того, присутнім дітям пояснювали, чому важливо дотримуватись правил безпеки у  всьому, акцентували увагу на основних правилах безпечної поведінки, влаштовували для дітей вікторини. Поліцейські, в свою чергу, розповідали школярам та дошкільнятам про особливості своєї професії та навчали правил дорожнього руху. Діти із задоволенням брали участь у всіх інтерактивах, фотографувалися з рятувальниками та правоохоронцями, уважно слухали правила безпеки.

Подібні спільні заходи поліцейські та працівники Служби порятунку проводитимуть й надалі.

Головний інспектор Дністровського РВ ГУДСНС Юлія ГУЛЬЧАК