Професійного росту та успіхів у такій цікавій та важливій сфері діяльності!

Мабуть, жодна галузь не схильна до таких швидких змін, як комп’ютерна техніка. Одне покоління комп’ютерів з неймовірною швидкістю змінюється іншим, більш досконалим. Тому професія «Оператор комп’ютерного набору» з кожним роком стає все актуальнішою. Спеціалісти користуються попитом, тому що комп’ютери використовуються майже у кожному виді діяльності людини.

21 червня 2022року в Сокирянському вищому професійному училищі, згідно навчального плану та графіку проведення державних кваліфікаційних атестацій з виробничого навчання у групі 16-О інтегрованої професії «Оператор комп’ютерного набору; офісний службовець (бухгалтерія)», проведена державна кваліфікаційна атестація.

Здобуття даної професії передбачає оволодіння базовими поняттями з курсу економіки та діловодства, ефективне використання сучасної комп’ютерної техніки та оргтехніки для розв’язування конкретних практичних завдань.

Державна кваліфікаційна атестація проведена державною кваліфікаційною комісією у складі: голова комісії – Бабій Оксана Іванівна, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; заступник голови – Бужак Іван Миколайович, директор Сокирянського ВПУ та члени комісії: Яковина Л.Г., заступник директора з НВР; Гуцану О.О., старший майстер; Черній Г.І., викладач спецдисциплін.

Здобувачі освіти групи під керівництвом майстра виробничого навчання Альони Богачук продемонстрували та захистили свої теоретичні і практичні знання та уміння, набуті з даної професії. Кожен учень отримав завдання з назвою роботи та операцій для виконання. Далі виконували комплексно-кваліфікаційне завдання згідно із обраним варіантом, дотримуючись правил безпеки праці.

Комісія розглянула підсумкові оцінки успішності за відповідний етап підготовки, результати виконання поетапних кваліфікаційних робіт, виробничі характеристики та проведення перевірки знань осіб, які здобувають професійно-технічну освіту з присвоєнням кваліфікації. Рішенням державної кваліфікаційної комісії здобувачам освіти групи 16-О присвоєно кваліфікацію конторського (офісного) службовця (бухгалтерія) та видати диплом кваліфікованого робітника з професії «Оператор комп’ютерного набору; офісний службовець (бухгалтерія)».

Директор Сокирянського вищого професійного училища Іван Бужак привітав майбутніх фахівців комп’ютерної справи та побажав професійного росту та успіхів у такій цікавій та важливій сфері діяльності.