Проводиться робота щодо належного контролю у сфері благоустрою громади
295404179_359519399686640_5174425006093120423_n

З метою належного контролю за дотриманням правил благоустрою жителями Сокирянської громади та здійсненням громадянами організації та проведення виїзної/виносної торгівлі, інспектором відділу муніципальної інспекції міської ради Іриною Якубиною спільно із поліцейськими офіцерами громади Сергієм Ляхом та Сергієм Матковським проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед громадянам, які проживають у населених пунктах громади.

Відтак, в ході профілактичних заходів, уповноваженими особами виявлено та зафіксовано здійснення жителем громади заготівлі та реалізації сільськогосподарської продукції без дозвільних документів. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 152 КУпАП, який буде винесено на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради.

Нагадаємо, що відповідно до Положення про організацію та проведення виїзної/виносної торгівлі, надання послуг у сфері відпочинку та розваг, ярмаркових заходів на території Сокирянської територіальної громади, затвердженого рішенням шостої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання від 22 квітня 2021 року, для здійснення заготівлі та реалізації сільськогосподарської продукції суб’єкти господарювання різних форм власності (фізична або юридична особа) повинні отримати погодження на здійснення відповідної діяльності.

Також, в ході роботи інспектором винесено припис одному із жителів громади, який розмістив будівельні матеріали на проїжджій частині. Якщо у 10-ти денний термін заходи щодо усунення порушення не будуть вжиті, профільними органами буде складено протокол про правопорушення норм Кодексу України про адміністративні правопорушення та надіслано на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради. Відповідно – будуть застосовані штрафні санкції.