«Щоб здоровими зростати, корисну їжу слід вживати»

В період з 2 вересня по 8 вересня 2021року в ЗДО «Суничка» с. Василівка був проведений Тиждень здорового харчування. В рамках проведення Тижня здорового харчування в усіх дошкільних групах вихователями молодшої групи «Бджілка» Госик Тетяною Василівною та середньо-старшої групи «Смайлик» Лисою Іриною Миколаївною були проведені заняття, дидактичні та сюжетно-рольові ігри, бесіди з використанням наочно – інформаційного матеріалу.

Величезний вплив на дітей мали казки з збірки «Скарбничка апетитних казок» про шкідливу їжу: чіпси, сухарики, газовану воду та інші розрекламовані продукти, які користуються великим попитом у малят, стали «злими чарівниками». Батькам стало легше справлятися з дитячими забаганками в магазинах та супермаркеті, тому що діти чітко усвідомили шкідливість «улюблених» продуктів.

Вихованці групи «Смайлик» засвоїли знання про українські страви приготувавши разом з друзями та вихователем вареники з картоплею.

Протягом Тижня здорового харчування діти обох груп відвідали харчоблок, поспілкувались з працівниками кухні, висловили свої вподобання щодо приготування страв.

В усіх вікових групах була організовані виставки малюнків: «Наші друзі – Вітаміни» та «Смаколики – наші друзі». З батьками вихованців було проведено анкетування  щодо організації харчування у закладі дошкільної освіти.

Отже, тема їжі завжди була і залишиться актуальною, оскільки здорове харчування для дітей – запорука загального здоров’я, активності та гарного настрою дитини. Саме над цим і працює творчий колектив ЗДО «Суничка» спрямовуючи свою роботу на збереження і зміцнення здоров’я дітей, вироблення у них звички до здорового способу життя.

Директор ЗДО «Суничка» с. Василівка

 Валентина ШИБІНСЬКА