Сесія міської ради не відбулась, з невідомих причин не прибули не сесію шість депутатів

1 лютого  в залі засідань Сокирянської міської ради планувалось провести сесію, як завжди,  у напівпідпільному форматі: як стало відомо журналістам, депутати отримали запрошення на пленарне засідання, ще 27-28 січня, однак ні на офіційному сайті міськради,  ні в газеті оголошення про скликання сесії знайти  нам не вдалося.

За планом на вчорашньому пленарному засіданні, серед інших, планувалось розглянути і звернення голів районної та Сокирянської міської і Коболчинської сільської ветеранських організацій про сприяння у вирішенні питання щодо отримання пенсіонерами соціальних послуг у відділеннях існуючого районного терцентру, адже, як уже раніше повідомляв Північно-Бессарабський інформаційний портал, у зв’язку зі створенням Сокирянською міською радою окремо їй підлеглого центру соціального обслуговування громадян з окремими відділеннями, професіонали, люди, які більшість свого життя працювали в районному тер центрі, невдовзі залишаться непрацевлаштованими. Тож не дивно, що всі соціальні працівники прибули до сесійної зали.

Також виявили бажання взяти участь у роботі сесії сільські голови 14 громад Сокирянщини, які напередодні вручили Резолюцію Народного Віче, що відбулось під стінами міської ради. До речі, з поведінки міського голови було очевидно, що він навіть і не планував виносити на розгляд депутатів Резолюцію Віче.

Відтак, сесія не відбулась, не прийшли на пленарне засідання з невідомих причин Лідія Швець, Руслан Твердушкін, Роман Мартинюк, Олена Грицовляк, Наталія Джорж, Ольга Савескул, про це повідомив присутніх секретар ради Олександр Гуменний. Що це? Кероване саботування розгляду Резолюції віче, чи дивний збіг обставин? Цікаво, троє депутатів із шести,  які не змогли прибути на сесію,  представляли «Радикальну Партію Олега Ляшка».

Наразі, депутати виявили бажання вислухати чисельну делегацію сокирянців і не лише, тож спілкування відбулось у форматі зборів під головуванням Равлика.  Перед присутніми виступила голова ветеранської організації Сокирянщини Ніна Бурденюк, директор Терцентру Наталія Гановська, Гвіздовецький сільський голова Іван Гангал. Відчувши , що втрачає вожжі керування загалом,  Равлик ,не даючи завершити, емоційно закрив збори та скерував всіма працівниками міськради та депутатами, однак 7 міських обранців таки виявили бажання продовжити діалог з гостями засідання.

Повне відео дійства ви можете переглянути на Північно-Бессарабському інформаційному порталі.