Січень 2015 року дав непоганий старт для наповнення місцевих скарбниць Сокирянщини

У першому  місяці 2015 року місцеві бюджети Сокирянського району та м. Новодністровська отримали  на 12 % податків і зборів більше, порівняно з відповідним періодом минулого року. Сума, яка надійшла до бюджету, склала 4,2 млн. грн., з якої 1,8 млн.грн.- внесок новодністровських платників податків.

Переважну частину коштів, а саме 2,6 млн. грн., мобілізовано  за рахунок надходжень податку на доходи фізичних осіб. Тільки до місцевої скарбниці м.Новодністровська  спрямовано більше 1,2 млн.грн. цього податку.

Особливо постарались представники малого і середнього бізнесу, які сплатили більше пів мільона  єдиного податку, що перевищує показники січня 2014 року на 152 тис. грн., або на 35 %. При чому внесок малого підприємництва склав  майже 95 %, або 550,4 тис.грн.

Від рентних платежів скарбниці поповнились  на 525,6 тис.грн., від плати за землю –на 343,9 тис.грн.

За словами начальника Сокирянської ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області Людмили Серебрянської, рівень наповнення місцевого бюджету  значною мірою залежатиме від органів місцевої влади. Оскільки саме вони отримали повноваження встановлювати ставки деяких податків та зборів. Депутати можуть встановити максимальні ставки, допустимі податковим законодавством, або ж  визначити рівень пільг чи категорії громадян, які не сплачуватимуть податки та збори взагалі.

Начальник  ОДПІ                                         Л.В.Серебрянська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 5 =