Скільки чекати ремонту доріг у Сокирянах?

Завершується, так і не розпочавшись  «Рік доріг», оголошений мером Равликом.  Вже кілька днів залишилось до настання осені, а щедрий на обіцянки Сокирянський міський голова, як у відомій байці Івана Крилова «лето красное пропел, оглянуться не успел, как зима катит в глаза.»

Нагадаємо, ще на у минулому році і на початку 2018 року Сокирянський міський голова за кожної зручної можливості  роздавав обіцянки про значний прорив у ремонті доріг громади.

Проте реалії зовсім інші. Станом на 28 серпня Сокирянська міська рада провела тендер та  заключила договір з приватним підприємством «Дорлідер – Поділля» на ремонт вулиць Поповича і частини Давиденка. Вартість ремонту асфальтобетонного покриття названих ділянок становить – 1 млн. 26 тис. грн., ці кошти надійшли з державного бюджету у вигляді інфраструктурної субвенції.

ПП «Дорлідер – Подділя» впродовж липня –  серпня мало-помалу виконав ремонт вулиці Поповича, що на станції Сокиряни. Жителі Гвіздівців, Олексіївки, які щодня добираються цією дорогою на роботу та і самі мешканці станції встигли оцінити оперативність автодорожників. Про якість робіт судити не можемо, однак новітні методи асфальтування під час дощу працівники приватного підприємства застосовували.

Як зазначено на інтернет ресурсі Е-дата, Сокирянська міська рада вже перерахувала ПП «Дорлідер-Поділля» – 562 тис. грн. як аванс, та згідно актів виконаних робіт.

Наразі чекаємо ремонту вулиці Давиденка.

Турбує стан відновлення автодорожнього покриття і депутатів Сокирянської міської ради, на останньому пленарному засіданні Віталій Архіпов, зауважив, що виборці постійно вимагають від нього втручання у це питання.

У відповідь міський голова поскаржився, що інфраструктурна субвенція надходить помісячно, відтак затягується термін дорожнього будівництва. Інші заплановані кошти, які йому обіцяли ще в травні, можливо, прийдуть у вересні, а власних 400 тис. грн, які закладені в міському бюджеті,  поки не витрачають, напевне, снігу чекають. А от на будівництво кладовища у Коболчині, яке, нагадуємо, відповідно до проекту  має вартувати більше 3 млн. грн., цього року вже перераховано підприємству – підряднику 172 тис. грн..

Перелік вулиць, які потрапили до списку  здійснення ремонту порівняно з обіцянками мера Равлика на звіті перед громадою значно скоротився. Як зазначено у офіційному повідомленні міського органу місцевого самоврядування, можливо, ремонтуватимуть лише вулиці Поповича, Центральну, Перемоги та  частину –  Давиденка.  Чи ми вже сліпнем, чи дійсно немає позитивних зрушень у роботі Сокирянської міської влади.