Сокирянська міська рада виділила кошти на встановлення системи відеонагляду та облаштування фронт-офісу відділення поліції № 1 (м. Сокиряни)
фронт-офіс

В ході чергової дванадцятої сесії, яка днями відбулась у міській раді, депутати восьмого скликання ухвалили рішення внести зміни до «Програми безпеки» на території Сокирянської територіальної громади на 2021-2023 роки.

Зокрема, до переліку заходів програми включено забезпечення впровадження стаціонарних технічних засобів для автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху та нагляду за ними. А саме, передбачено встановлення та модернізацію камер відеоспостереження на в’їзних (виїзних) шляхах до населених пунктів територіальної громади.

За кошти місцевого бюджету найближчим часом заплановано закупити 10 камер відеонагляду, які будуть розміщені у різних точках громади. На ці потреби з місцевого бюджету буде спрямовано 250 тисяч гривень. Камери матимуть функцію розпізнання номерних знаків транспортних засобів, а інформація з них зберігатиметься на регіональному серверному комплексі Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.

Як зауважує міський голова Василь Козак, таке відеоспостереження дозволить вчасно реагувати не тільки на порушення Правил дорожнього руху, а й притягувати до відповідальності порушників, що своєю чергою, гарантуватиме безпеку жителів громади.

Всього ж, за підрахунками фахівців, які проаналізували криміногенну ситуацію та географічне розташування території громади, для встановлення камер відеонагляду визначено 25 пріоритетних місць.

Окрім того, в рамках редакції «Програми безпеки» на території краю, яку підтримали депутати, заплановано і фінансування ремонту першого поверху приміщення відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції.

Як пояснює т. в. о. начальника відділення поліції №1 (м. Сокиряни) Сергій Лунга, тут планується створити фронт-офіс, метою якого є покращення надання поліцейських послуг населенню. Приміщення буде обладнане відеокамерами, сучасними кімнатами для слідчих дій та тимчасового перебування затриманих. Приймальна зона буде повністю облаштована скляними вікнами та дверми. В кімнатах буде наявна система відеомоніторингу для фіксації дій поліцейських.

Для реалізації цього проекту з місцевого бюджету виділено 400 тисяч гривень, решту коштів спрямується з державного бюджету.