Сокирянська міськрада… гальмує, а вірус наступає. Хто змусить приймати вірні рішення вкрай необхідні жителям району і міста?
f433f2fc46ee9b07c9036d5e66cc1044

Коли увесь світ протистоїть пандемії корона вірусу,  медики району змушені боротися з керівництвом Сокирянської міської ради за набір телемедичного обладнання, який є надзвичайно важливим для лікарів первинної ланки медицини, враховуючи темпи поширення хвороби територією України. У комплект телемедичного обладнання входить: сумка для транспортування; електрокардіограф; спірометр портативний; стетоскоп; пульсоксиметр; автоматичний тонометр для вимірювання артеріального тиску та частоти пульсу; автоматичний термометр для швидкого вимірювання температури на лобі; апарат для вимірювання рівня глюкози та холестерину; цифровий дерматоскоп; оглядова камера; планшетний ПК та монітор життєво-важливих показників. Комплект дає можливість не тільки безпосередньо обстежувати хворих, але й при допомозі мережі Інтернет, дистанційно консультуватись з профільними фахівцями.

У листопаді минулого року комплект сучасного обладнання було придбано для потреб амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Коболчин, яка входить до складу КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сокирянської районної ради. Набір  телемедичного обладнання  закуплено за кошти субвенції із державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Однак, чомусь, з незрозумілих причин, апаратура, яка мала би працювати на благо жителів села Коболчин,  знаходилась у  Сокирянській міській раді. Всі спроби керівництва районної медустанови  достукатись до Сокирянської міської ради та все ж таки отримати у розпорядження такий необхідний набір, ігнорувались органом місцевого самоврядування. Днями керівництво КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сокирянської районної ради в черговий раз відвідало Сокирянську міську раду з метою все ж таки знайти порозуміння та отримати обладнання, однак, у відповідь отримали купу лайки та нецензурної лексики на свою адресу, а також на адресу районної влади. Образливо та до болю неприємно, адже медики ходили не милостиню просити, а просто намагались вибороти таке важливе в умовах сьогодення обладнання. Апаратуру медики таки взяли, але допомоги довелося просити у правоохоронців…

Чому керівництво Сокирянської міської ради в ситуації, коли дорога кожна хвилина, кожні вільні руки лікарів, кожен безконтактний термометр, принижує  тих, хто перший стане на захист всіх нас, бо вірус не обирає. Як будуть дивитись в очі лікарям, ті, хто сьогодні ображав їх та зневажав?